Creation: Free Design

Kaasmakerij

De familie van Harten heeft een lange geschiedenis met kaas maken. De grootouders van Henk produceerden de lekkernij al, vervolgens ook zijn ouders en Henk hielp hen daar graag bij. Nu is hij zelf het gezicht achter de kaasmakerij en helpt zijn oudste zoon regelmatig bij het zelf kaas maken.

Prachtig proces
Een boerenbedrijf op zich is al veel werk, maar een kaasmakerij kost nog veel meer tijd. Het prachtige proces zorgt ervoor dat Henk en Ria hier al hun tijd en passie in steken. ’s Ochtends wordt een koe gemolken en ’s middags is het kaas, bijzonder toch? Iedere druppel melk van de koeien wordt gebruikt om kaas te produceren. Om de zelfgeproduceerde producten daarnaast aan te bieden in een winkel aan huis geeft het boerengezin veel voldoening.

Experimenteren
Henk en Ria experimenteren veel met het toevoegen van bijzondere smaken en ingrediënten aan hun kaas- en zuivelproducten. Zo ligt er in hun boerderijwinkel magere kaas, maar ook een ham/prei kaas. Er wordt momenteel druk geëxperimenteerd met de karnemelk, vanillevla, chocoladevla en yoghurt met vruchtjes. 

Handel
Ongeveer 70 procent van de gemaakte kazen is voor de handel. De overige 30 procent wordt verkocht in de eigen boerderijwinkel. Hoe lang de kazen moeten rijpen verschilt enorm. Zo liggen er in de boerderijwinkel kazen die één of twee maanden oud zijn (de graskazen), maar ook kazen die al drie jaar liggen te rijpen (oude kaas)!

 

 

Hoe wordt kaas gemaakt?

In onderstaande film zie je hoe wij onze kaas maken.

Kom proeven!

Contact

Kaasboerderij van Harten

Email: info@kaasboerderijvanharten.nl

 

Volg ons

Facebook Icon GrijsFacebook